MIG lasapparaat kopen tips

Lassen is een beroep en vaardigheid waarmee je veel geld kan verdienen. Als je gisteren dacht dat lassen maar niks is, dan is vandaag het juiste moment om deze business uit te proberen. Wanneer je een las firma wilt beginnen, dan is er voor zorgen dat je een erg ervaren technicus hebt het eerste waar je voor moet zorgen. Nadat je een plek voor je winkel hebt gevonden en al het papierwerk in orde is, wordt het hoog tijd om het beste MIG lasapparaat te vinden. Maar ja, hoe kan je nu het beste MIG lasapparaat kopen?

Alhoewel er voor elke situatie een geschikt lasapparaat te vinden is, zullen de onderstaande richtlijnen je een idee geven hoe je het beste MIG lasapparaat kan vinden die je echt nodig hebt.

Bekijk de bestverkochte apparaten hier:

Je wensen en behoeften begrijpen

Het eerste wat je moet weten is waar je het MIG lasapparaat precies voor wilt gebruiken. Ga je hem gebruiken voor in of rondom het huis of zal je hem gebruiken in een garage? Is het een kleine garage voor reparaties in het hart van een dorpje of is het een veelzijdige garage in een grote stad of industriegebied. Je wil uiteindelijk niet een lasapparaat kopen die meer of juist minder vermogen heeft dan wat je nodig hebt.

MIG/Flux-cored lasapparaten of multifunctioneel

Beste MIG lasapparaat

De meeste lasapparaten die vandaag de dag beschikbaar zijn hebben een flux core functie (lassen met gevulde draad). Maar er zijn een aantal die dit niet ondersteunen. Een MIG/Flux-cored lasapparaat geniet de voorkeur wanneer het werk waar je het lasapparaat voor wilt gebruiken divers is. Je moet echt kiezen voor een dynamisch of multifunctioneel lasapparaat als je het beste uit je machine wilt halen. Een MIG lasapparaat wordt vaak gebruikt voor verschillende werkzaamheden in en rondom het huis, zoals algemene reparaties en onderhoud en het werken aan auto’s. Een aantal van de kenmerken waar je op moet letten bij het aanschaffen van een MIG lasapparaat zijn onder andere: een systeem voor automatische instellingen, gestandaardiseerde ingebouwde stroomketen en een thermische overbelasting beveiliging.

Hoeveel vermogen heb je over het algemeen nodig?

Een standaard en simpel MIG lasapparaat voor kleine projecten in je bedrijf of thuis werkt op 115V. Dit komt omdat men voor de meeste las projecten thuis alleen maar een aantal dunne metalen hoeft te lassen, zoals bijvoorbeeld het lassen van een dunne koperplaat. Een 115V lasapparaat zoals de Millematic 140 kan je prima gebruiken voor dit soort werk. Deze zal je echter niet kunnen gebruiken voor dikke metalen. Als je denkt dat je echt een lasapparaat nodig hebt voor beide soorten metalen, dan kan je beter kiezen voor een MIG lasapparaat met meer vermogen, zoals de Millematic 252. Deze is echter wel een stukje duurder.

Bekijk de bestverkochte apparaten hier:

Het beste lasapparaat voor personen die een grote variatie aan producten hebben waarmee ze werken, is een alles in één MIG lasapparaat zoals de Millematic 211 die zowel werkt op 230V en 120V. Wissel van een hoog voltage stekker naar een laag voltage stekker en je bent klaar om te beginnen. Dit is een redelijk betaalbare optie al zal dit niet dezelfde hoeveelheid vermogen hebben als de Millematic 252.

Thermische overbelasting beveiliging en de inschakeltijd

Oververhitting is nog een probleem waardoor veel MIG lasapparaten waardeloos zijn. Zulke lasapparaten kan je alleen maar gedurende een korte tijd gebruiken en wanneer ze oververhitten moet je lang wachten totdat ze afgekoeld zijn en je weer verder kan gaan met je werk. Wanneer je graag het beste MIG lasapparaat wilt kopen, dan zou je jezelf moeten beschermen tegen dit soort problemen, door een MIG lasapparaat te kopen die een thermische overbelasting beveiliging heeft. Als je een lasapparaat een lange tijd moet gebruiken, dan zal de thermische overbelasting beveiliging fungeren als een soort van verzekeringspolis.

De prestaties van een lasapparaat moeten gemeten worden voordat men het type MIG lasapparaat kiest. De prestaties van lasapparaten wordt gemeten door de hoeveelheid ampère en voltage te gebruiken en uitgedrukt in een inschakeltijd. De inschakeltijd geeft simpelweg aan hoe lang een lasapparaat tijdens een bepaald vermogen gebruikt kan worden, zonder dat de maximale hitte van de componenten van het lasapparaat overschreden worden. Dit wordt over het algemeen gemeten door het gebruik van een cyclus van 10 minuten. De Fabricator 181i heeft bijvoorbeeld een inschakeltijd van 20% wanneer je aan het MIG lassen bent met 180A/240V. Dit betekent dat het lasapparaat de mogelijkheid heeft om twee minuten te lassen gedurende de eerder genoemde waarden. Na twee minuten moet je het lasapparaat acht minuten af laten koelen.

De inschakeltijd hangt uiteraard af van de hoeveelheid vermogen die je gebruikt. Als je minder vermogen gebruikt dan zal de inschakeltijd groter worden. De Fabricator 181i heeft bijvoorbeeld een inschakeltijd van 60% wanneer je aan het MIG lassen bent met 113A/19.7V.

De evaluatie van een MIG lasapparaat wordt gedaan gedurende een specifieke omgevingstemperatuur. Thermal Arc gebruikt 40 graden Celsius en de meeste grote namen in de industrie ook, maar sommige merken meten de inschakeltijd bij een temperatuur van 30 graden Celsius. Als je in een hetere omgeving werkt, dan moet de inschakeltijd van deze lasapparaten bijgesteld worden.

Bekijk de bestverkochte apparaten hier:

De metaaldikte en de afmetingen van het lasdraad

Beste MIG lasapparaat kopen

De dikte van het metaal dat je gaat lassen speelt niet een erg grote rol bij de selectie van een MIG lasapparaat. Dit komt omdat we niet verwachten dat iemand een lasapparaat wil kopen die niet de mogelijkheid biedt om het voltage en de ampères aan te passen. Het type metaal dat je wilt lassen, de metaaldikte, las positie, configuratie van de lasverbinding, diameter snelheid van het draad en het beschermgas zullen de voltage hoeveelheid bepalen die je instelt tijdens het lassen. Het lasapparaat dat je gaat kopen zou een handige referentiekaart moeten hebben, zodat je weet welke voltage hoeveelheid benodigd is voor elke situatie. Er zijn ook MIG lasapparaten die meer gedigitaliseerd zijn en deze kunnen het vermogen en de voltage automatisch instellen. Je hoeft alleen maar de dikte van het metaal in te voeren en het apparaat zal automatisch het benodigde vermogen en de voltage instellen.

De afmetingen en het type draad dat je gebruikt voor het lassen hangt van een aantal factoren af. Er zijn twee soorten die vaak gebruikt worden, namelijk de AWS ER70S-3 en ER70S-6. De eerste wordt gebruikt voor een grote verscheidenheid aan werkzaamheden en de tweede wanneer meer desoxidanten nodig zijn, zoals op roestige of vuile oppervlaktes. De afmetingen van het draad die je gebruikt om te lassen zullen daarom niet het type lasapparaat bepalen. Het MIG lasapparaat dat je koopt zal echter bepalen welk lasdraad type en afmeting je zal gebruiken.

Draagbaarheid, afmetingen en gewicht

De primaire factoren die bepalen of draagbaarheid een belangrijke overwegingsfactor is, is waar je van plan bent het MIG lasapparaat voor te gebruiken. Zal het voornamelijk een mobiele las winkel zijn of een stationaire? Voor een volledig mobiele werkplaats hoef je mogelijk het gewicht niet zoveel te overwegen, want in dit soort gevallen moet je er voor zorgen dat je een permanent transport systeem hebt. De eerste prioriteit zou de kwaliteit van de machine die je wilt kopen moeten zijn. Maak een selectie van de beste en kies dan de lichtste uit. De afmetingen zijn echter ook erg belangrijk, omdat je niet constant een MIG lasapparaat wilt verplaatsen die een hoop volume heeft.

Reparatie en onderhoud

Dit kan een erg belangrijk of juist niet erg belangrijk punt zijn en het hangt af van je flexibiliteit en je financiële kracht. Machines hebben onderhoud nodig en moeten af en toe gerepareerd worden. Je hebt mogelijk een MIG lasapparaat op het oog die het beste bij je werkzaamheden past. De reparatiewinkel in jou regio kan echter niet de reserve onderdelen leveren en mogelijk dit specifieke type ook niet repareren wanneer dat nodig is. Dit punt kan je dus forceren om voor een ander MIG lasapparaat te kiezen. Als dit het geval is, kies dan de beste uit de beschikbare opties.

Wat is het beste MIG lasapparaat merk?

MIG lasapparaat kopen

Wanneer je bezig bent met het uitzoeken van het beste MIG lasapparaat, dan zal je zeker weten de vraag stellen welk merk het beste is. Voor dit moet je uitgebreid onderzoek doen. Online reviews, recensies en referenties zullen je al een goed idee geven. Wanneer een grote hoeveelheid lassers een bepaald merk aanbevelen, dan is de kans groot dat dit het merk is waar je voor zou moeten gaan. De volgende merken zijn echter jaar in, jaar uit erg goed en je zal zeker weten geen spijt hebben wanneer je hun producten koopt: Hobart, Thermal Arc, Everlast, Miller en Lincoln.


MIG lasapparaat kopen conclusie?

Het meest belangrijke ding dat je moet weten is waar je het MIG lasapparaat precies voor wilt gebruiken. Doe een uitgebreid onderzoek voordat je geld uit gaat geven. Identificeer je behoeften en selecteer een machine die voldoet aan je benodigdheden en je budget.

Bekijk de bestverkochte apparaten hier:

4 Opmerkingen
  1. Ik heb een vraag ik heb namelijk een Miglasapparaat . Nu ben ik er mee aan het lassen en dan stotterd hij wat zou er de oorzaak van kunnen zijn ? Zou het op prijsstellen op antwoord vriendelijke groeten Bert

  2. Speel eens met het vermogen en/of de snelheid van de draadtoevoer 🙂
    Die moet je al spelenderwijs op elkaar afstemmen 🙂

  3. Hallo,
    Bestaat er flux core lasdraad voor RVS?

  4. Hallo ik heb een gasgevuld draad van 45, 65 ampère maar daar wil ik meer vermogen in hebben. Ik weet niet of dat kan met misschien meer ampère en is dat er

Laat een reactie achter

Lasapparaat kopen
Logo